infra

Upgrade stadshart Zoetermeer

Contactpersoon

Evert van den Brink

mail

Project details

Locatie: Zoetermeer

Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer en Unibail Rodamco Westfield

Uitvoeringsdatum: augustus 2020 t/m maart 2022

Type werk: Herinrichting openbare ruimte

De binnenstad van Zoetermeer is het levendige en groene centrum van de stad Zoetermeer. Het is een plek die de gemeente graag samen met haar inwoners en partners blijft ontwikkelen. Het Stadshart krijgt de komende jaren een volledig nieuwe uitstraling met meer kleur en sfeer. De werkzaamheden voor het opknappen van het openbaar gebied voor dit project Upgrade Stadshart voert Bunnik Groep uit.

De werkzaamheden op dit project bestaan met name uit het vervangen van de huidige bestrating en het aanbrengen van nieuwe lijngoten en kolken. Ook is het asfalt van het fietspad aan de Brusselstraat aan het begin van het project vervangen. Aan de Brusselstraat en aan het Hogerop zijn twee overdekte fietsenstallingen geplaatst door Bunnik Groep.

De uitdaging tijdens dit project is dat alle winkels te allen tijde bereikbaar moeten blijven voor het winkelend publiek. Daarnaast moet het winkelend publiek ook in twee richtingen het werkvak passeren. Hierdoor kon slechts een klein werkvak opgebroken worden. De voetpaden tussen de winkels werden half-om-half uitgevoerd, zodat minimaal een voetpad van 2,5 – 3 meter breed beschikbaar blijft voor het winkelend publiek. De bestrating voor de ingang van de winkel wordt zoveel als mogelijk voor 9:00 uur uitgevoerd, voordat de winkels opengaan. Waardoor de winkel bereikbaar blijft voor haar klanten.

Door de coronamaatregelen is het meerdere malen lange tijd rustig geweest in het Stadshart. Tijdens deze periode kon op meerdere plekken tegelijkertijd gewerkt worden in het Stadshart. Hierdoor verlopen de werkzaamheden sneller dan gepland en zijn de werkzaamheden circa zes maanden eerder gereed.