gebiedsbeheer
groenvoorziening
infra
milieu

Duurzaam bouwen op een slappe bodem

Contactpersoon

Olaf Groeneveld

mail

Project details

Locatie:
Reeuwijkse Plassen

Opdrachtgever:
Green Real Estate

Aannemer:
Bunnik Groep

Uitvoeringsdatum:
Januari 2015 – December 2016 (Fase I)

Type werk:
Bouw- en woonrijp maken in zettinggevoelig gebied

Met trots mogen we zeggen dat de Bunnik Groep heeft bijgedragen aan de realisatie van Landal de Reeuwijkse Plassen.
Dit nieuwste Landal park is gelegen in de prachtige natuur van het Groene Hart. Deze bijzondere locatie vroeg om een bijzonder concept, passend bij de natuurlijke omgeving. De natuur is dan ook als uitgangspunt genomen bij het ontwerp van het park. Hierbij is niet alleen oog geweest voor het zichtbare resultaat, het hele park is duurzaam ontwikkeld.Bunnik Groep heeft voor de wegenstructuur bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een innovatieve duurzame betontoepassing.

Bouwen in ‘Het Groene Hart’.
Kenmerkend voor het Groene Hart is de slappe bodem, bestaande uit een veengrond. Bouwen op deze ondergrond vergt specialistische kennis en ervaring om verzakkingen te voorkomen. Bunnik Groep heeft van reststoffenbeton een zettingsvrije verharding ontworpen zodat een solide wegenstructuur kon worden aangelegd op de ‘slappe bodem’. Voor de parkeerplaatsen en de toegangspaden naar de woningen heeft de Bunnik Groep gekozen voor een zettingsarme aanpak met lichtgewicht ophoogmaterialen.

Groen, groener, groenst
Als aannemer is Bunnik Groep verantwoordelijk geweest voor het saneren, baggeren en bouw- en woonrijp maken van het terrein en het ontwerpen en verzorgen van de wegenstructuur op de slappe veengrond. Daarnaast is de volledige inrichting van de natuurgetrouwe en onderhoudsvriendelijke groenvoorziening op het park door ons verzorgd. Samen met de opdrachtgever hebben we steeds gedacht vanuit de kernwoorden: natuur, comfort en duurzaamheid. Landal De Reeuwijkse Plassen is 23 december feestelijk geopend: ‘een nieuw vakantiepark dat uniek is op het gebied van duurzaamheid’ (Landal Greenparks).