Dag van de Bouw: Waterrijk-Oost Boskoop

14 juni 2022

Zaterdag 18 juni is de nationale Dag van de Bouw georganiseerd door Bouwend Nederland. Bunnik Groep doet hier ook aan mee met het project Waterrijk-Oost in Boskoop!
Als jullie het leuk vinden, zijn jullie van harte welkom om langs te komen op het werk van 10:00 tot 15:00 uur. Het is ook mogelijk om je familie of vrienden mee te nemen, zodat je kan laten zien welke werkzaamheden wij verrichten op onze werken. Goed om te weten; voor de kinderen staat er een springkussen, dus ook voor hen vermaak.

Adres:
Boomgaard 21a
2771 PC Boskoop

Toelichting op het werk
Sinds april 2022 werken wij in de woonwijk Waterrijk-Oost in Boskoop. Deze woonwijk ligt in het slappe bodem gebied. Sinds de aanleg van deze woonwijk in 1996 zijn de straten verzakt met 40 tot 50 cm. In de komende anderhalf jaar hogen wij de openbare ruimte op. Dit doen we met name met het licht ophogingsmateriaal schuimglas.

Uitdagingen
De woonwijk Waterrijk-Oost is opgebouwd in een (schier)eiland structuur, heeft vele watergangen en smalle straten. Hierdoor hebben wij te maken met uitdagingen zoals het bereikbaar houden van de woningen, maar ook de wijk leefbaar en veilig voor de bewoners. Dit lossen wij in de wijk op verschillende manieren op.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van de riolering en beschoeiingen, het ophogen van de openbare ruimte met lichte ophogingsmaterialen (schuimglas, EPS en Bims) en aanbrengen van nieuwe bestrating. Aansluitend wordt het nieuwe groen aangeplant in de gehele wijk.

Kom kijken
Je bent van harte uitgenodigd om op de Dag van de Bouw binnen te kijken. Onze collegaโ€™s geven een rondleiding door de wijk, vertellen je graag wat we allemaal doen en hoe we de uitdagingen oplossen.